Naleśniki to proste danie, które wszyscy znają. Niby nic, bo trochę mąki, mleka i jajek. Ale przecież zawsze można coś zmienić i urozmaicić - na smak naleśników możemy wpływać nie tylko tym, czym je posmarujemy. Samo ciasto na naleśniki też możemy zmieniać zależnie od nastroju, może pomidorowe naleśniki? Albo czekoladowe? A może buraczane? Do wyboru, do koloru - dość dosłownie, ponieważ niektóre dodatki wpływają też dość znacznie na kolor naleśników.
Dziś kolejna opcja na urozmaicenie naleśników - wystarczy niewielki dodatek ziół i od razu danie smakuje inaczej 😉
Ziołowe naleśniki z twarogiem i warzywami - przepis na 6 porcji
Do przygotowania ziołowych naleśników będą Ci potrzebne:
- 300g mąki owsianej,
- 250ml mleka 2%,
- 250ml wody gazowanej,
- 2 jajka,
- pęczek pietruszki,
- pęczek koperku,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oleju rzepakowego.
- 700g twarogu półtłustego,
- 300g jogurtu naturalnego,
- 100g rzodkiewek,
- 150g ogórka,
- 250g papryki,
- sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz