lipca 19, 2022

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna to jedno z moich ulubionych domowych smarowideł do kanapek. Jest zdrowa, a do tego prosta i szybka do zrobienia. Żeby jednak za szybko się nie znudziła lubię dodawać do niej różne dodatki dla urozmaicenia - tak powstała pasta ze szprotkami czy pasta z porem i ogórkiem.

Dziś przyszła pora na awokado!



Pasta jajeczna z awokado - przepis

Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne:

  • 3 jajka,
  • awokado,
  • łyżka jogurtu greckiego,
  • sól i pieprz do smaku.

1. Jajka ugotuj na twardo i odstaw do przestudzenia.
2. Awokado wydrąż.
3. Jajka obierz i rozgnieć widelcem razem z awokado.
4. Do rozgniecionej masy dodaj jogurt, dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger