Popularne od jakiegoś czasu puddingi proteinowe stały się całkiem niezłą inspiracją do eksperymentów w kuchni. W mediach społecznościowych możemy znaleźć wiele przepisów na śniadania czy desery przygotowane z dodatkiem takiego puddingu.
Sama przygotowałam już na śniadanie owsiankę z puddingiem proteinowym. Zostając w tematyce śniadań tym razem zdecydowałam się na czekoladowe placuszki proteinowe.
Czekoladowe placuszki proteinowe - przepis na 4 porcje
Do przygotowania placuszków będą Ci potrzebne:
- 2 opakowania czekoladowego puddingu proteinowego,
- 2 jajka,
- 100g mąki graham,
- 2 łyżki ksylitolu,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- sok z 1/2 cytryny,
- łyżka masła klarowanego,
- 4 łyżki jogurtu naturalnego,
- 2 banany,
- szklanka borówek,
- szklanka czereśni,
- garść orzechów włoskich.
1. Wymieszaj jajka z puddingami, mąką, ksylitolem, proszkiem do pieczenia i łyżeczką soku z cytryny.
2. Rozpuść masło na patelni i łyżką nakładaj porcje ciasta.
3. Placuszki smaż z obu stron - najpierw pod przykryciem, a po odwróceniu placków na drugą stronę już bez przykrycia.
4. Usmażone placuszki podawaj z jogurtem, owocami i pokruszonymi orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz