Od jakiegoś czasu na popularności zyskują puddingi proteinowe, możemy znaleźć je już w każdym większym sklepie. Dostępne są różne warianty smakowe, a co ważne - kupić możemy także wersje bez dodatku cukru.
Choć puddingi możemy jeść samodzielnie, prosto z pudełka (sama uwielbiam je jeść, zwłaszcza te o smaku toffiee 😋), to możemy też wykorzystać je jako składnik do przygotowania deserów.
A co powiecie na śniadanie jak deser?
Owsianka z puddingiem proteinowym - przepis na 4 porcje
Do przygotowania owsianki będą Ci potrzebne:
- szklanka płatków owsianych,
- 3 szklanki mleka,
- 2 puddingi białkowe (np. czekoladowe),
- 2 banany,
- 2 garści borówek,
- łyżka ksylitolu.
1. Ugotuj owsiankę na mleku z dodatkiem ksylitolu i odstaw do przestudzenia.
2. Banany pokrój w plastry.
3. W szklance układaj warstwami: owsianka - pudding - owsianka - pudding - banany - borówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz