Pyłek pszczeli to produkt, który ma wiele zalet - w tym dla naszego zdrowia. Jest źródłem witamin i składników mineralnych, a także białka, co może być szczególnie istotne dla wegetarian czy wegan.
Więcej o pyłku pisałam przy okazji przepisu na twarożek z pyłkiem pszczelim, a także w artykule pszczela robota na odporność.
Pyłek pszczeli możemy dodawać np. do deserów. Będzie świetnym dodatkiem zwłaszcza do najprostszych deserów - np. jogurtu z orzechami i miodem 😋
Jogurt na słodko z pyłkiem pszczelim - przepis na 4 porcje
Do przygotowania jogurtu będą Ci potrzebne:
- 150g jogurtu naturalnego,
- łyżka płynnego miodu,
- łyżka posiekanych orzechów,
- łyżeczka pyłku pszczelego.
Do miseczki wlej jogurt, posyp orzechami, polej miodem i dodaj pyłek pszczeli.
Gotowe!
Smaczne, zdrowe i SŁODKIE śniadanie :)
OdpowiedzUsuńCo prawda ja przygotowałam jogurt jako słodki deser, ale na śniadanie też może się fajnie sprawdzić ;)
Usuń