Uwielbiam zupy.
Ciepłe, pyszne i pożywne - idealne, gdy wracam zmarznięta do domu i chcę się szybko czymś rozgrzać.
Nie zawsze jednak mam czas, by przygotowywać barszcz czerwony czy kapuśniak.
A czasem po prostu nie mam sił ani ochoty spędzać w kuchni więcej czasu, niż absolutne minimum.
W takich chwilach ratuję się moją ulubioną pomidorówką na skróty, czyli z wykorzystaniem przecieru pomidorowego 😁
Szybka zupa pomidorowa - przepis
Do przygotowania zupy będziesz potrzebować:
- 3 marchewki,
- 3 pietruszki,
- pół selera,
- pora,
- cebulę,
- 500ml przecieru pomidorowego,
- czubatą łyżkę domowej przyprawy do zup,
- natkę pietruszki do posypania.
1. Warzywa obierz, umyj i ugotuj z nich bulion z dodatkiem przyprawy (tutaj znajdziesz przepis na domową przyprawę do zup).
2. Wywar połącz z przecierem pomidorowym i zagotuj.
3. Przed podaniem zupę posyp natką pietruszki. Możesz też zabielić jogurtem - ja dodałam łyżkę jogurtu do talerza z zupą.
Uwielbiam pomidorową z ryżem 😋
Szybko, łatwo i przyjemnie. A na dodatek pysznie 😋
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz