Burrata to jeden z oryginalnych włoskich serów, które dość regularnie goszczą w mojej kuchni. Uwielbiam ją na szybkie śniadania, bo wystarczy mix sałat i kromka chleba, a śniadanie gotowe. Ale też świetnie sprawdza się na leniwe poranki, gdy mogę podelektować się burratą z dodatkiem żurawiny i chrupiącej grzanki.
Burrata na grzance - przepis na 1 porcję
Do przygotowania będą Ci potrzebne:
- kromka chleba,
- burrata,
- garść roszponki,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- łyżka żurawiny ze słoika,
- 1/2 łyżeczki masła klarowanego,
- sól i pieprz do smaku.
1. Patelnię posmaruj masłem klarowanym i obsmaż chleb z obu stron.
2. Pomidorki przekrój na pół.
3. Na talerz wyłóż roszponkę, połóż grzankę, a na niej burratę, dodaj pomidorki i sos żurawinowy.
4. Oprósz solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz