Do Nowego Jorku jeszcze co prawda nie dotarłam, więc w zamian to Nowy Jork zagościł w mojej kuchni.
Bajgle to klasyczne nowojorskie śniadanie, najczęściej podawane z kremowym serkiem i wędzonym łososiem.
Żeby jednak nadać mu odrobinę mojego charakteru podkręciłam go nieco dodatkiem chrzanu 😉
Bajgiel z wędzonym łososiem - przepis na 1 porcję
Do przygotowania bajgla będą Ci potrzebne:
- bajgiel,
- 30g marchwi,
- 30g wędzonego łososia,
- 5g ulubionych kiełków,
- liść sałaty lodowej,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- 50g pomidora,
- 50g jogurtu naturalnego,
- 5g tartego chrzanu,
- sól i pieprz do smaku.
1. Marchew pokrój w cienki paski.
2. Jogurt wymieszaj z chrzanem, dopraw solą, pieprzem i posmaruj przekrojony bajgiel.
3. Na połówce bajgla połóż liść sałaty, pokrojoną marchew, łososia, plastry pomidora, kiełki oraz szczypiorek.
4. Całość przykryj drugą połówką bajgla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz