Myśląc o przetworach z wątróbki zazwyczaj pierwsze co przychodzi nam na myśl, to pasztet. Rzeczywiście pasztety są popularne. Ale jeśli mowa o dodatkach do kanapek, to równie popularne są pasty. A z pewnością są prostsze i szybsze do zrobienia od pieczonego pasztetu, dlatego dziś u mnie w domu króluje właśnie pasta.
Pastę z wątróbki można zrobić na wiele sposobów. W wersji podstawowej w jej skład będzie wchodziła wątróbka, oliwa z oliwek, cebula i przyprawy (przepis znajdziecie tutaj). Dziś przygotowałam inną wersję, z dodatkiem parmezanu 😋
Pasta z wątróbki z parmezanem - przepis
Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne:
- 300g wątróbki,
- 100g cebuli,
- 50g parmezanu,
- łyżka masła,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 2 łyżki wody,
- szczypta chili,
- sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz