Fanką soku z marchwi byłam od dziecka. Mogłam pić czysty lub z dodatkami, szczególnie lubiłam dodatek jabłka i banana.
Nigdy nie lubiłam z kolei soku pomarańczowego. Choć świeże owoce uwielbiam, to do soku jakoś nigdy nie mogłam się przekonać...
Pomyślałam więc, że spróbuję połączyć jedno z drugim i przekonam się, co z tego wyjdzie. A wyszedł całkiem dobry napój 😉
Napój marchwiowo-pomarańczowy - przepis na 2 porcje
Do przygotowania napoju będą Ci potrzebne:
- 150g marchwi,
- 300g pomarańczy,
- 50g mrożonego mango,
- 2cm imbiru,
- 150ml wody gazowanej,
- szczypta cynamonu.
1. Marchew obierz i pokrój na kawałki.
2. Pomarańcze obierz i podziel na cząstki.
3. Mango rozgnieć widelcem.
4. Imbir obierz i pokrój w plasterki.
5. Marchewki, pomarańcz i imbir przepuść przez wyciskarkę wolnoobrotową.
6. Do soku dodaj rozgniecione mango i wodę gazowaną, wszystko wymieszaj i dopraw cynamonem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz