marca 05, 2025

Napój marchwiowo-pomarańczowy

Fanką soku z marchwi byłam od dziecka. Mogłam pić czysty lub z dodatkami, szczególnie lubiłam dodatek jabłka i banana.
Nigdy nie lubiłam z kolei soku pomarańczowego. Choć świeże owoce uwielbiam, to do soku jakoś nigdy nie mogłam się przekonać...
Pomyślałam więc, że spróbuję połączyć jedno z drugim i przekonam się, co z tego wyjdzie. A wyszedł całkiem dobry napój 😉



Napój marchwiowo-pomarańczowy - przepis na 2 porcje

Do przygotowania napoju będą Ci potrzebne:
  • 150g marchwi,
  • 300g pomarańczy,
  • 50g mrożonego mango,
  • 2cm imbiru,
  • 150ml wody gazowanej,
  • szczypta cynamonu.

1. Marchew obierz i pokrój na kawałki.
2. Pomarańcze obierz i podziel na cząstki.
3. Mango rozgnieć widelcem.
4. Imbir obierz i pokrój w plasterki.
5. Marchewki, pomarańcz i imbir przepuść przez wyciskarkę wolnoobrotową.
6. Do soku dodaj rozgniecione mango i wodę gazowaną, wszystko wymieszaj i dopraw cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger