Uwielbiam pasty do kanapek. Większość z nich jest naprawdę prosta do zrobienia, a jednocześnie dają nieograniczoną możliwość zabawy smakiem.
Past są też świetnym sposobem na przemycenie po cichu np. dodatkowej odrobiny warzyw, bo łatwo zamaskować ich obecność intensywniejszym w smaku składnikiem, np. rybą.
Pasta z tuńczyka i serka - przepis
Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne:
- 120g tuńczyka w sosie własnym,
- 70g zielonych oliwek,
- 150g serka śmietankowego,
- sok i skórka z połowy cytryny,
- szalotka,
- łyżeczka syropu klonowego,
- łyżka posiekanego koperku,
- sól i pieprz do smaku.
1. Tuńczyka odcedź z zalewy.
2. Wyciśnij sok z cytryny i zetrzyj skórkę.
3. Posiekaj szalotkę i koperek.
4. Zblenduj wszystkie składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz