Od jakiegoś czasu szukałam zamiennika herbatników, który sprawdziłby się m.in. jako składnik spodu do ciast. Do tej pory używałam ciastek zbożowych Vitanella, ale choć ciastka same w sobie bardzo lubię, to miałam ochotę na coś nieco innego...
Ostatnio znalazłam jednak coś nowego - ciastka pełnoziarniste firmy Gullon. W ich skład wchodzi mąka pełnoziarnista, nie zawierają za to cukru oraz oleju palmowego. Charakteryzują się także wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Ich konsystencja niemal nie różni się od klasycznych herbatników - są chrupiące, a zanurzone w mleku czy herbacie szybko miękną. W smaku są nieco mniej słodkie, niż tradycyjne herbatniki, ale mnie to akurat nawet bardziej odpowiada 😉
Świetnie sprawdzą się zarówno jako coś słodkiego po obiedzie, jak i składnik ciasta, np. w formie spodu do sernika.
Ciastka pełnoziarniste Sugar Free Digestive firmy Gullon możecie kupić m.in. w Dealzie. Co ważne - w tym sklepie możemy znaleźć całą linię słodyczy tej firmy, wszystkie bez cukru, jednak tylko te jedne ciastka mają w składzie mąkę pełnoziarnistą. Zwróćcie więc uwagę na konkretny produkt, po który sięgniecie z półki, jeśli zależy Wam na ciastkach pełnoziarnistych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz