grudnia 18, 2024

Szybki barszcz czerwony

Barszcz czerwony z uszkami to u mnie w domu pozycja obowiązkowa na wigilijnym stole. Najlepszy barszcz to taki zrobiony samemu w domu, wiadomo. Czasem jednak, w gąszczu przygotowań (zwłaszcza przedświątecznych) nie jesteśmy w stanie zrobić wszystkiego sami.

W takich momentach ratuję się jakimś dobrym gotowcem, np. barszczem czerwonym Krakusa.

Choć barszcz sam w sobie jest smaczny, ja lubię go nieco podkręcić przyprawami, żeby nabrał bardziej świątecznego charakteru - świetnie sprawdzi się np. cynamon.


Szybki barszcz czerwony - przepis

Do przygotowania barszczu będą Ci potrzebne:


1. Barszcz przelej do garnka, dodaj cynamon, posiekany czosnek i starty imbir.
2. Podgrzej, ale nie dopuść do zagotowania barszczu.
3. Zdejmij garnek z ognia, łyżką cedzakową usuń cynamon, dopraw sokiem z cytryny.

Barszcz możecie podawać czysty lub z uszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger