Wiosna w pełnym rozkwicie, co czuć nie tylko w pogodzie (majówka była piękna, a dziś, no cóż...), ale też po warzywach.
W końcu zaczęły spadać ceny warzyw, ostatnio zaszalałam trochę z zakupem rzodkiewek i świeżego szczypiorku, więc teraz wykorzystuję gdzie tylko się da, choćby do pasty do kanapek 😆
Wiosenna pasta jajeczna - przepis
Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne:
- 5 jajek,
- łyżka majonezu,
- łyżka jogurtu greckiego,
- 7-8 rzodkiewek,
- 3 łyżki ulubionych kiełków,
- łyżka posiekanego szczypiorku,
- sól i pieprz do smaku.
1. Jajka ugotuj na twardo i odstaw do przestudzenia.
2. Rzodkiewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
3. Jajka obierz i rozgnieć widelcem.
4. Rozgniecione jajka wymieszaj z majonezem i jogurtem, dodaj starte rzodkiewki, posiekany szczypiorek i kiełki, całość dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz