Skrzydełka zazwyczaj kojarzą nam się z kurczakiem - sama uwielbiam kurze skrzydełka z grilla czy pieczone w piekarniku.
Od dziecka zawsze, gdy rodzice organizowali grilla, ja czekałam na koniec, żeby ktoś wrzucił na ruszt ostro doprawione skrzydełka - niespecjalnie interesowały mnie kiełbaski czy inna karkówka 😄
Choć jednak kurze skrzydełka to niewątpliwie moje ulubione, to nie tylko takie możemy zjeść. Inną opcją mogą być np. skrzydła indycze. Są znacznie większe niż kurze, świetnie nadadzą się więc nie tylko na danie z grilla, ale także na zwykły obiad.
Skrzydła indycze z ziołami i cytryną - przepis na 4 porcje
Do przygotowania skrzydeł będą Ci potrzebne:
- 4 skrzydła indycze,
- cytryna,
- główka czosnku,
- 50ml czerwonego wina,
- 5 łyżek oleju rzepakowego,
- 3 liście laurowe,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz