Jak zrobić, żeby się nie narobić?
Odwieczne pytanie, na które akurat w kuchni czasem zadziwiająco łatwo znaleźć odpowiedź. Szczególnie przy przygotowywaniu deserów - nie wszystkie wymagają stania przy kuchence czy pieczenia w piekarniku i czekania, aż w końcu te ciasteczka się upieką i będzie można je zjeść.
Dziś pokażę Wam przepis na naprawdę błyskawiczny deser, jego przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Jest jednak pewien szkopuł - pierwszy krok, czyli przygotowanie bananów, najlepiej zrobić już dzień wcześniej, aby porządnie zmarzły w zamrażarce. Na szczęście zajmie to dosłownie minutę lub dwie 😉
Mus bananowo-kakaowy - przepis na 4 porcje
Do przygotowania musu będą Ci potrzebne:
- 7 bananów,
- 250ml mleka 2%,
- łyżeczka kakao,
- łyżka miodu lub syropu klonowego,
- 20g posiekanych migdałów.
1. Sześć bananów obierz i pokrój w plastry, przełóż do pojemnika i wstaw na noc do zamrażarki.
2. Zamrożone banany przełóż do kielicha blendera, dodaj kakao, miód lub syrop klonowy i zalej mlekiem.
3. Wszystko dokładnie zmiksuj i wyłóż do miseczek.
4. Ostatniego banana pokrój na cienkie plasterki, wyłóż na mus i posyp migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz