Warzywa faszerowane to nie jest nic nowego - faszeruje się przecież paprykę czy bakłażana. Duszone lub zapiekane świetnie sprawdzą się na obiad, zarówno mięsny, jak i wegetariański.
Ja dziś jednak postanowiłam przygotować faszerowane warzywa na zimno. Padło więc na pomidory. A ponieważ z wczorajszego obiadu zostało mi trochę ryżu, do środka powędrował farsz z ryżu i szynki. Takie śniadanie to idealny sposób na wykorzystanie resztek z wczorajszego obiadu, tym bardziej, że potrzebne składniki w większości lodówek można bez problemu znaleźć 😉
Pomidory faszerowane szynką i ryżem - przepis na 4 porcje
Do przygotowania faszerowanych pomidorów będą Ci potrzebne:
- 4 duże pomidory,
- 4 jajka,
- 60g szynki,
- 60g ugotowanego brązowego ryżu,
- sól i pieprz do smaku.
- łyżka musztardy,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- sok z połowy cytryny,
- sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz