Babeczki zazwyczaj kojarzą nam się ze słodką przekąską. Sama też uwielbiam babeczki ze słodkimi dodatkami.
Czasem jednak mam ochotę na coś zupełnie przeciwnego i przygotowuję wytrwaną wersję słodkich przekąsek.
Babeczki na słodko nie są zbyt dobrą opcją na śniadanie, z kolei ich wytrawne wersje świetnie się sprawdzają jako pierwszy posiłek dnia.
Dzisiaj pokażę Wam przepis na babeczki z dodatkiem jajka, szynki i oliwek - to świetna opcja na pyszne śniadanie na ciepło, zwłaszcza przy obecnych temperaturach za oknem 😉
Babeczki owsiane z jajkiem, szynką szwarcwaldzką i oliwkami - przepis na 8 sztuk
Do przygotowania babeczek będziesz potrzebować:
- 150g mąki owsianej,
- łyżeczkę proszku do pieczenia,
- 10 jajek,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 100g szynki szwarcwaldzkiej,
- 3 łyżki oliwek,
- sól i pieprz do smaku,
- masło do wysmarowania foremek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz