września 04, 2020

Warzywa na grilla!

Czas leci, zaczął się już wrzesień.

Koniec wakacji oznacza też zbliżający się powoli koniec sezonu grillowego.


Ostatni grill

Grillowanie to jeden z ulubionych sposobów spędzania wolnego czasu przez Polaków. Niektórzy uważają to za nasz sport narodowy.

Ja cały czas mam nadzieję, że wrześniowe weekendy będą jeszcze ciepłe i bezchmurne, co pozwoli nam nacieszyć się jeszcze grillem na świeżym powietrzu.

A żeby w pełni wykorzystać możliwości jesiennego grilla, planuję położyć na nim nie tylko klasyczną kiełbaskę czy marynowaną karkówkę, ale przede wszystkim warzywa.


Warzywa z grilla

Jedną z zalet wybierania warzyw do grillowania jest łatwość ich przygotowania i stosunkowo nieduży nakład pracy. Na dodatek samo grillowanie trwa stosunkowo krótko w porównaniu do mięsa.

Mamy też bardzo szeroki wybór, ponieważ na grill możemy położyć niemal wszystko.

Do najpopularniejszych warzyw, które kładziemy na grillu, należą bakłażany, cebule, cukinie, marchewki, papryki czy ziemniaki. Mniej popularne, choć równie pyszne są choćby bataty, kabaczki, seler czy szparagi.

Jeśli zastanawiacie się, ile czasu zajmuje przygotowanie warzyw na grillu, poniżej macie małą ściągę.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger