Jajka faszerowane znajdują się chyba w każdym polskim domu na wielkanocne śniadanie.
Warto więc zadbać o to, by były różnorodne - tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie.
Dlatego dziś pokażę Wam wersję dla miłośników szpinaku 😉
Jajka faszerowane szpinakiem i fetą - przepis na 2 porcje
Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować:
- 2 jajka,
- 100g szpinaku,
- 20g fety,
- gałązkę koperku,
- łyżeczkę oleju,
- pieprz do smaku,
- rzodkiewkę.
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
2. Szpinak drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż szpinak.
4. Po przestudzeniu szpinak wymieszaj z pokruszoną fetą i posiekanym koperkiem.
5. Do farszu dodaj rozgniecione żółtka i dopraw pieprzem do smaku.
6. W ten sposób przygotowanym farszem wypełnij białka ugotowanych wcześniej jajek.
7. Na koniec udekoruj plasterkami rzodkiewki.
7. Na koniec udekoruj plasterkami rzodkiewki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz