marca 09, 2020

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą

Jajka faszerowane znajdują się chyba w każdym polskim domu na wielkanocne śniadanie.
Warto więc zadbać o to, by były różnorodne - tak, żeby każdy znalazł coś dla siebie.

Dlatego dziś pokażę Wam wersję dla miłośników szpinaku 😉

Jajka faszerowane szpinakiem i fetą - przepis na 2 porcje

Do przygotowania jajek faszerowanych będziesz potrzebować:
  • 2 jajka,
  • 100g szpinaku,
  • 20g fety,
  • gałązkę koperku,
  • łyżeczkę oleju,
  • pieprz do smaku,
  • rzodkiewkę.

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
2. Szpinak drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż szpinak.
4. Po przestudzeniu szpinak wymieszaj z pokruszoną fetą i posiekanym koperkiem.
5. Do farszu dodaj rozgniecione żółtka i dopraw pieprzem do smaku.
6. W ten sposób przygotowanym farszem wypełnij białka ugotowanych wcześniej jajek.
7. Na koniec udekoruj plasterkami rzodkiewki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger