grudnia 09, 2019

Surówka warzywna z twarogiem

Do obiadu zawsze powinna być surówka - warzywa są w końcu skarbnicą witamin i składników mineralnych, które są niezbędne dla naszego zdrowia.
Dlatego u mnie do obiadu zawsze jest przygotowana jakaś surówka.

Surówki są różne, możemy przygotować je niemal ze wszystkich warzyw, zarówno na ciepło, jak i na surowo - wszystko zależy od tego, na co mamy akurat ochotę, ale także od tego, co przygotowaliśmy na obiad.

Ostatnio przygotowałam na obiad faszerowaną paprykę.
Ponieważ danie było bezmięsne, postanowiłam dodać trochę białka do surówki i tak powstała surówka warzywna z twarogiem.

Surówka warzywna z twarogiem - przepis na 4 porcje

Do przygotowania surówki będziesz potrzebować:
  • żółtą paprykę,
  • 15 pomidorków koktajlowych,
  • plastra sera twarogowego półtłustego.
Paprykę i plaster sera pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół i wymieszaj.

Do surówki możesz przygotować też sos, do którego będziesz potrzebować:
  • 2 łyżki oliwy,
  • 2 łyżki soku z pomarańczy,
  • sól i pieprz do smaku.
Wszystkie składniki wlej do słoiczka, zakręć i mocno wstrząśnij aż do połączenia składników.

Sosem polej przygotowane wcześniej warzywa i pyszna surówka gotowa 😊

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger