Jestem wielką miłośniczką ostrej kuchni.
Mogę przygotować ostrą wersję niemal każdej potrawy, choć niestety nie wszyscy w rodzinie podzielają moją miłość.
Czasem jednak nie mogę się oprzeć i muszę przygotować troszkę bardziej pikantnego...
I tak dzisiaj na kolację zrobiłam grzanki z awokado i papryczką chili, która nadała kolacji charakteru😉
Grzanki z awokado i papryczką chili - przepis na 2 sztuki
Do przygotowania grzanek będziesz potrzebować:
- 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa,
- łyżeczkę masła,
- 1/2 awokado,
- łyżeczkę soku z cytryny,
- kawałek papryczki chili (w zależności ile ostrości na kanapce tolerujesz 😉)
2. Przygotowane grzanki posmaruj masłem.
3. Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
4. Posiekaj papryczkę chili.
5. Plastry awokado połóż na grzankach i posyp posiekaną papryczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz