listopada 24, 2025

Praliny kokosowe

Jedne z moich ulubionych pralinek zawsze były Rafaello. To jedne z niewielu słodyczy, gdzie tolerowałam wiórki kokosowe, a w środku był pyszny krem i migdał. 

Niejako inspirując się tymi słodkościami przygotowałam praliny kokosowe. Migdał i wiórki kokosowe zostały, reszta to już czysta improwizacja 😄


Praliny kokosowe - przepis

Do przygotowania pralin będą Ci potrzebne:

  • 220g wiórek kokosowych,
  • 200g mascarpone,
  • 50g masła,
  • 50g erytrytolu,
  • 35-40szt. migdałów.

1. Rozpuść masło.
2. 180g wiórków kokosowych, mascarpone, erytrytol i masło zblenduj na jednolitą masę.
3. Uformuj kulki, do środka każdej z nich włóż migdał i obtocz w reszcie wiórków kokosowych.
4. Praliny wsadź na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia.
5. Przechowuj w lodówce do zjedzenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger