Jedne z moich ulubionych pralinek zawsze były Rafaello. To jedne z niewielu słodyczy, gdzie tolerowałam wiórki kokosowe, a w środku był pyszny krem i migdał.
Niejako inspirując się tymi słodkościami przygotowałam praliny kokosowe. Migdał i wiórki kokosowe zostały, reszta to już czysta improwizacja 😄
Praliny kokosowe - przepis
Do przygotowania pralin będą Ci potrzebne:
- 220g wiórek kokosowych,
- 200g mascarpone,
- 50g masła,
- 50g erytrytolu,
- 35-40szt. migdałów.
1. Rozpuść masło.
2. 180g wiórków kokosowych, mascarpone, erytrytol i masło zblenduj na jednolitą masę.
3. Uformuj kulki, do środka każdej z nich włóż migdał i obtocz w reszcie wiórków kokosowych.
4. Praliny wsadź na 2-3 godziny do lodówki do schłodzenia.
5. Przechowuj w lodówce do zjedzenia.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz