Zapiekanki jajeczne do danie, które nie wymaga dużo pracy, choć trzeba doliczyć czas, który spędzą w piekarniku. Świetnie sprawdzą się zarówno na śniadanie czy kolację, ale też bez problemu możemy wziąć je do pracy jako drugie śniadanie - choć tę opcję polecałabym raczej, jeśli w pracy macie dostęp do mikrofalówki, ponieważ moim zdaniem zapiekanki na ciepło smakują lepiej 😉
Dodatki możecie wybrać niemal dowolnie, ja wykorzystałam szpinak i suszone pomidory, ponieważ akurat kończył mi się termin szpinaku 😄
Zapiekanki jajeczne z warzywami - przepis na 4 porcje
Do przygotowania zapiekanek będą Ci potrzebne:
- 6 jajek,
- 100g liści szpinaku,
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 1/2 czerwonej papryki,
- 6 suszonych pomidorów,
- małe opakowanie serka wiejskiego,
- szczypta chili,
- sól i pieprz do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz