Jajecznica to prosty i szybki sposób na smaczne śniadanie. Często jadamy ją z jakimiś dodatkami, np. z cebulką, szczypiorkiem, pomidorami czy kiełbaską. A co powiecie na nieco mniej oczywisty dodatek w postaci pora? Polecam, bo warto 😉
Jajecznica z porem - przepis na 4 porcje
Do przygotowania jajecznicy będą Ci potrzebne:
- 2 białe części pora,
- 3 łyżki masła,
- 8 jajek,
- 4 łyżki mleka,
- sól i pieprz do smaku.
1. Pory dokładnie umyj, przekrój wzdłuż, a następnie w cienkie piórka.
2. Na patelni rozgrzej łyżkę masła i obsmaż pora.
3. Jajka wbij do miseczki, rozbełtaj z mlekiem, dopraw solą i pieprzem.
4. Na drugiej patelni rozgrzej resztę masła, usmaż rozmącone jajka, dodaj pora i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz