kwietnia 21, 2022

Jogurt z borówkami i granatem

Po świątecznym szaleństwie przy stole warto włączyć do diety coś lekkiego, a jednocześnie pożywnego.

Jako II śniadanie czy przekąska w pracy świetnie sprawdzi się jogurt z owocami - lekkie, a jednocześnie pożywne.



Jogurt z borówkami i granatem - przepis na 4 porcje

Do przygotowania jogurtu będą Ci potrzebne:

  • 800g jogurtu greckiego,
  • 150g borówek,
  • 6 łyżek płatków migdałowych,
  • 4 łyżki maku,
  • jeden granat.

1. Powyjmuj pestki z granatu.
2. Na suchej patelni upraż na małym ogniu płatki migdałowe.
3. Jogurt wymieszaj z makiem.
4. Do szklanki wsyp borówki, zalej jogurtem, a wierzch posyp pestkami granatu i płatkami migdałów.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger