Uwielbiam pasty do kanapek. Jedną z moich ulubionych jest klasyczna pasta jajeczna - mogłabym jeść codziennie 😄
Z kolei moja mama uwielbia śledzia. Moja miłość do tej ryby co prawda nie jest jakoś szczególnie duża, ale czego się nie robi dla rodziny? Ryba plus jajko to dobre połączenie, co prawda do tej pory wykorzystywałam tuńczyka lub makrelę, ale kto powiedział, że nie można zrobić pasty i ze śledzia? Tak oto powstała dzisiaj pasta śledziowa z jajkiem.
Pasta śledziowa z jajkiem - przepis
Do przygotowania pasty będą Ci potrzebne:
- 3 jajka,
- 3 filety śledziowe a'la Matyas,
- pół pęczka koperku,
- 2 łyżki jogurtu greckiego,
- szczypta pieprzu.
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i rozgnieć widelcem.
2. Śledzie pokrój w drobną kostkę.
3. Koperek posiekaj.
4. Wszystkie składniki wymieszaj w misce z jogurtem, dopraw pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz