O tym, że kasza kuskus wcale kaszą nie jest już pisałam.
Choć jednak jest to makaron, nikt tak o nim nie myśli i w świadomości Polaków chyba zawsze będzie to już "kasza kuskus".
A jak to fajnie brzmi, jak można się pochwalić przed jakimś fanem zdrowego odżywiania, że jadło się kaszę na kolację 😄
Czym tak naprawdę nie byłby kuskus ma on grupę wiernych fanów.
I właśnie z myślą o tych fanach przygotowałam dzisiejszą kolację.
Kuskus z pieczarkami i fasolką szparagową - przepis na 3-4 porcje
Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować:
- szklankę kaszy kuskus,
- 500g pieczarek,
- 2 cebule,
- 100g fasolki szparagowej,
- łyżkę oleju rzepakowego,
- łyżkę suszonej natki pietruszki,
- sól i pieprz do smaku.
1. Kuskus wsyp do miski, dopraw natką pietruszki i solą, po czym zalej wrzątkiem tak, aby woda sięgała ok. 2 cm ponad powierzchnię kuskusa i odstaw do napęcznienia.
2. Fasolkę szparagową ugotuj.
3. Pieczarki oczyść i razem z cebulą pokrój w plastry.
4. Na patelni rozgrzej olej, usmaż pieczarki z cebulą, dopraw solą i pieprzem.
5. Wszystkie gotowe składniki wymieszaj w misce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz