grudnia 10, 2019

Roladki z ogórka

Czasem mam takie dni, że totalnie nie chce mi się jeść, zwłaszcza rano.
Ale śniadanie zjeść trzeba - wtedy więc przygotowuję sobie coś szybkiego i lekkiego.
Dziś postawiłam na warzywa i tak powstały roladki z ogórka.



Roladki z ogórka - przepis na 2 porcje

Do przygotowania roladek będziesz potrzebować:
  • 2 duże ogórki,
  • pół zielonej papryki,
  • pół czerwonej papryki,
  • pół żółtej papryki,
  • 150g twarogu,
  • łyżkę jogurtu naturalnego,
  • kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej,
  • sól i pieprz do smaku.

1. Ogórka umyj i potnij wzdłuż w cienkie wstążki. 
2. Papryki umyj i pokrój w drobną kostkę.
3. Twaróg wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
4. Ułóż po 3 pasma ogórka tak, żeby brzegi nachodziły lekko na siebie, posmaruj twarożkiem, posyp kosteczkami papryki i przykryj plastrem szynki.
5. Zwiń ogórek w roladkę i zepnij wykałaczką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger