Czasem mam takie dni, że totalnie nie chce mi się jeść, zwłaszcza rano.
Ale śniadanie zjeść trzeba - wtedy więc przygotowuję sobie coś szybkiego i lekkiego.
Dziś postawiłam na warzywa i tak powstały roladki z ogórka.
Roladki z ogórka - przepis na 2 porcje
Do przygotowania roladek będziesz potrzebować:
- 2 duże ogórki,
- pół zielonej papryki,
- pół czerwonej papryki,
- pół żółtej papryki,
- 150g twarogu,
- łyżkę jogurtu naturalnego,
- kilka plastrów szynki szwarcwaldzkiej,
- sól i pieprz do smaku.
1. Ogórka umyj i potnij wzdłuż w cienkie wstążki.
2. Papryki umyj i pokrój w drobną kostkę.
3. Twaróg wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
4. Ułóż po 3 pasma ogórka tak, żeby brzegi nachodziły lekko na siebie, posmaruj twarożkiem, posyp kosteczkami papryki i przykryj plastrem szynki.
5. Zwiń ogórek w roladkę i zepnij wykałaczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz