grudnia 08, 2019

Mus czekoladowy z czereśniami

Mus czekoladowy to deser, któremu wiele osób nie potrafi się oprzeć.
Kremowy, słodki mus przygotowany z awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy, nie dość, że jest pyszny, to jeszcze zdrowy - dwa w jednym! 😁

Mus czekoladowy z czereśniami - przepis na 4 porcje

Do przygotowania musu będziesz potrzebować:
  • 2 banany,
  • awokado,
  • 2 łyżeczki kakao,
  • łyżeczkę ksylitolu,
  • 2 garści czereśni.

1. Banany i awokado obierz, z awokado usuń pestkę.
2. Owoce pokrój na mniejsze kawałki, dodaj kakao i ksylitol, po czym wszystko zmiksuj na gładką masę. Jeśli uznasz, że masa jest zbyt gęsta możesz dolać trochę mleka.
3. Gotowy mus przełóż do szklaneczek i na wierzchu ułóż czereśnie.

Ponieważ sezon na czereśnie skończył się tak dawno, że już nawet o nim nie pamiętam, ja użyłam czereśni ze słoika (moja mama robi pyszne przetwory, także z czereśni 😊).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger