Mus czekoladowy to deser, któremu wiele osób nie potrafi się oprzeć.
Kremowy, słodki mus przygotowany z awokado to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy, nie dość, że jest pyszny, to jeszcze zdrowy - dwa w jednym! 😁
Mus czekoladowy z czereśniami - przepis na 4 porcje
Do przygotowania musu będziesz potrzebować:
- 2 banany,
- awokado,
- 2 łyżeczki kakao,
- łyżeczkę ksylitolu,
- 2 garści czereśni.
1. Banany i awokado obierz, z awokado usuń pestkę.
2. Owoce pokrój na mniejsze kawałki, dodaj kakao i ksylitol, po czym wszystko zmiksuj na gładką masę. Jeśli uznasz, że masa jest zbyt gęsta możesz dolać trochę mleka.
3. Gotowy mus przełóż do szklaneczek i na wierzchu ułóż czereśnie.
Ponieważ sezon na czereśnie skończył się tak dawno, że już nawet o nim nie pamiętam, ja użyłam czereśni ze słoika (moja mama robi pyszne przetwory, także z czereśni 😊).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz