Kalendarz pokazuje, że to już prawie połowa listopada.
Z kolei pogoda za oknem sugeruje, że czas zapaść w sen zimowy...
W takie dni jak dziś, gdy za oknem szaro, buro, ponuro i na dodatek pada, najlepszym ratunkiem przed zaśnięciem na kolejne kilka zimowych miesięcy jest dla mnie pyszne ciepłe i rozgrzewające śniadanko, najlepiej na słodko.
Dlatego dziś na śniadanie przygotowałam sobie owsiankę z owocami.
Owsianka z bananem i grejpfrutem - przepis na 2 porcje
Do przygotowania owsianki będziesz potrzebować:
- pół łyżki płatków owsianych,
- 2 szklanki mleka,
- łyżkę ksylitolu,
- banana,
- pół grejpfruta.
1. Do garnka wsyp płatki, zalej mlekiem, dodaj ksylitol i gotuj do zgęstnienia.
2. Banana pokrój w plastry, a grejpfruta wyfiletuj, żeby pozbyć się osłonki, która zawiera dużo goryczki, po czym podziel na mniejsze kawałki.
3. Ugotowaną owsiankę przełóż do miseczki, na wierzchu połóż kawałki owoców.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz