listopada 09, 2019

Kolorowa sałatka

Pyszna, lekka i bardzo łatwa w przygotowaniu sałatka - idealna na kolację.
Jej przygotowanie zajmuje raptem kilka minut, świetnie więc się nada na takie dni, gdy późno wracamy do domu po dniu pełnym zajęć.

Smakuje rewelacyjnie, a do tego ładnie prezentuje się na talerzu - nic tylko jeść!



Kolorowa sałatka - przepis na 4 porcje

Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować:
  • 100g szpinaku baby,
  • 4 jajka,
  • 100g pomidorków koktajlowych,
  • sól i pieprz do smaku.
Do przygotowania sosu będziesz potrzebować:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 1 łyżkę sosu sriracha.

1. Jajka ugotuj na twardo i odłóż do przestudzenia.
2. Pomidorki przekrój na pół i lekko posól.
3. Szpinak umyj.
4. Jajka obierz i pokrój w ćwiartki.
5. Wszystkie składniki wymieszaj.
6. Składniki sosu dokładnie wymieszaj i dodaj do sałatki.
7. Przed podaniem posyp szczyptą pieprzu.

Sałatkę możesz zjeść samą lub podać z kromką chleba pełnoziarnistego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger