września 11, 2019

Lemoniada arbuzowa

Sezon na arbuzy co prawda już się kończy, ale wciąż możemy jeszcze kupić je w sklepie.
Choć uwielbiam arbuzy jeść po prostu w postaci owocu, to przetwory arbuzowe też mają coś w sobie😉

Dlatego dziś pokażę Wam przepis na pyszną lemoniadę arbuzową.



Lemoniada arbuzowa - przepis

Do przygotowania lemoniady będziesz potrzebować:
  • 1 kg arbuza bez skórki,
  • 1,5 l wody,
  • sok z jednej cytryny,
  • 3 łyżki syropu z agawy.

1. Arbuza pokrój w mniejsze kawałki, zmiksuj i wymieszaj z wodą.
2. Przecedź przez sitko, dodaj wyciśnięty sok z cytryny i syrop z agawy.
3. Podawaj schłodzoną.

Z takich proporcji wyjdzie ok. 2,5 litra lemoniady.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Z notatnika dietetyka , Blogger