Sezon na arbuzy co prawda już się kończy, ale wciąż możemy jeszcze kupić je w sklepie.
Choć uwielbiam arbuzy jeść po prostu w postaci owocu, to przetwory arbuzowe też mają coś w sobie😉
Dlatego dziś pokażę Wam przepis na pyszną lemoniadę arbuzową.
Lemoniada arbuzowa - przepis
Do przygotowania lemoniady będziesz potrzebować:
- 1 kg arbuza bez skórki,
- 1,5 l wody,
- sok z jednej cytryny,
- 3 łyżki syropu z agawy.
1. Arbuza pokrój w mniejsze kawałki, zmiksuj i wymieszaj z wodą.
2. Przecedź przez sitko, dodaj wyciśnięty sok z cytryny i syrop z agawy.
2. Przecedź przez sitko, dodaj wyciśnięty sok z cytryny i syrop z agawy.
3. Podawaj schłodzoną.
Z takich proporcji wyjdzie ok. 2,5 litra lemoniady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz